תביעות נגד ביטוח לאומי
עו"ד ויקטוריה קובריגה מתמחה בניהול תביעות נגד הביטוח הלאומי בגין תאונות עבודה, מחלות מקצוע ונכות כללית
נפגעתי בתאונת עבודה, מה עליי לעשות?
ראשית, יש להגיש תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה. דמי הפגיעה הינם מיום מחרת הפגיעה ועד 91 יום, ומטרתם לפצות אותך בגין התקופה שלא עבדת כלל ונזקקת לטיפול רפואי.
לאחר שתביעתך הוכרה ובמידה וכושר עבודתך נפגע, יש להגיש תביעה לקצבת נכות מהעבודה. כדאי להגיש תביעה זו בסמוך לתום תקופת תשלום דמי הפגיעה. מומלץ כבר בשלב זה, לפנות לעו"ד ביטוח לאומי המתמחה בנושא.
חשוב לדעת: גם אם חזרת למקום עבודתך, קיימת לך הזכות להגיש תביעה זו.
הגשת את התביעה לביטוח לאומי, מה קורה כעת?
המוסד לביטוח לאומי יזמן אותך לוועדה רפואית לבדיקת מצבך הרפואי. כך, למשל, אם נפגעת ביד, תזומן לוועדה בה יהיה אורטופד. תוכל להגיע לוועדה עם נציג מטעמך (עו"ד, מתרגם, קרוב משפחה), שיוכל לדבר במקומך.
מניסיוננו, מומלץ להגיע עם עו"ד המתמחה בביטוח לאומי ובתאונות עבודה שידבר בשמך ויכין אותך לקראת הוועדה.
בוועדה, יבקשו לבדוק אותך על מנת לקבוע מה מצבך הרפואי והאם מצבך התייצב או שמא מדובר במצב זמני.
היה וייקבע כי מצבך הרפואי טרם התגבש, ייקבעו לך נכות זמנית לתקופה שלא תעלה על שנה. לאחר מכן, תזומן לוועדה רפואית נוספת. בתקופה זו, ביטוח לאומי ישלם לך קצבה בשיעור דרגת הנכות הזמנית.
חשוב לדעת– אם עדיין אינך מסוגל לשוב לעבוד ואין לך הכנסה ודרגת הנכות הזמנית שנקבעה לך הינה נמוכה מ-100% , אנו ממליצים להגיש תביעה ל"נכה נזקק".
על החלטות הוועדה הרפואית ניתן לערער תוך 30 יום מקבלת ההודעה על ההחלטה.
לא ניתן לערער על החלטות הוועדה הרפואית לעררים בפני בית הדין האזורי לעבודה אלא בשאלה משפטית בלבד ויש לעשות זאת תוך 60 ימים מיום קבלת ההחלטה.
מצבי הרפואי החמיר, מה עושים?
במקרה כזה, ולאחר שחלפו 6 חודשים מיום הקביעה האחרון, ניתן להגיש בקשה לבדיקה מחודשת של מצבך הרפואי.
שים לב: ללא תעודה רפואית מרופא מוסמך של קופת החולים, לפיה חלה החמרה במצבך, הבקשה לא תתקבל.
מה עוד עליי לדעת?
ביטוח לאומי מכסה את ההוצאות הרפואיות שנגרמו לך עקב התאונה ובתנאי שהתאונה הוכרה ע"י הביטוח הלאומי.
משרד עו"ד ויקטוריה קובריגה ממליצים לבדוק האם קיימות ברשותך פוליסות ביטוח פרטיות, אותן יש לבדוק האם הן מזכות אותך בפיצוי נוסף עקב מצבך הרפואי.
תביעת קצבת נכות כללית
מהם תנאי הזכאות לקבלת קצבת נכות כללית?
- הנך תושב/ת ישראל.
- מלאו לך 18 שנים וטרם הגעת לגיל פרישה. שים לב כי קטין שגילו 16-18 ועבד לפני הפגיעה בכושרו להשתכר, עלול להיות מוכר אף הוא.
- הכנסתך כשכיר או כעצמאי נמוכה מ-60% מהשכר הממוצע.
- וועדות הביטוח הלאומי פסקו לך נכות משוקללת בשיעור של 60% לפחות או לחלופין נכות משוקללת בשיעור של 40% (מתוכם נקבעו לך 25% לפחות, בגין ליקוי רפואי מסוים).
- יכולתך להשתכר נפגעה ב-50% לפחות ונקבעה לך דרגת אי כושר של 60% או 65%, 74% או 100%.
כיצד מגישים תביעה נגד ביטוח לאומי?
משרד עו"ד ויקטוריה קובריגה ממליץ לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות ביטוח לאומי אשר יפעל ויגיש בשמך תביעה כנגד הביטוח הלאומי.
ניתן להגיש תביעה זו גם באופן עצמאי ללא עזרת עו"ד.
מהו המועד האחרון שניתן להגיש תביעה זו?
עד 12 חודשים לאחר גיל הפרישה.
הגשתי את התביעה, מה השלב הבא?
תוזמן לוועדה רפואית. בוועדה יישבו רופאים המתמחים בנושאים עליהם התלוננת. לדוגמה, התלוננת על בעיות בגב, אזי תיבדק ע"י אורטופד וכך הלאה.
קביעת דרגת נכותך תעשה בהתאם לספר המבחנים אשר בתקנות המוסד לביטוח לאומי.
לאחר זמן מה, חלה החמרה במצבי, מה עליי לעשות?
תוכל להגיש בקשה להיבדק מחדש.
כל האמור באתר זה אינו בא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי ו/או חוות דעת מעורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד. אין באמור להיות תוכן מדויק ו/או עדכני, והמסתמך על מידע זה עושה זאת על אחריותו ועל דעת עצמו בלבד. מומלץ בכל מקרה לפנות לייעוץ משפטי.
עו"ד תביעות נגד ביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי הוא אחד הגופים הגדולים במדינה ואזרחים רבים חוששים להתנהל מולו. בחלק מהמקרים ההתנהלות עדיין ישנה, מסורבלת ומסובכת מבחינה בירוקרטית ויש לא מעט מקרים שבהם אנשים מתייאשים מראש וכלל לא מנסים למצות את הזכויות שלהם או את מה שמגיע להם. כיום הרבה יותר פשוט לפנות אל עו"ד תביעות נגד ביטוח לאומי על מנת שיתנהל מול המוסד עבור הלקוחות שלו, שכן הוא מכיר את אופן ההתנהלות של גוף זה ויידע איך לבצע פעולות או להגיש תביעה בצורה יעילה שתקבל את ההתייחסות המתאימה.
באילו מקרים אפשר לפנות אל עו"ד תביעות נגד ביטוח לאומי?
יש מי שיפנה אל עו"ד תביעות נגד ביטוח לאומי אחרי שניסה את מזלו מול המוסד, אך הדבר לא צלח לו ויש מי שיפנה מראש אל עורך הדין כדי שיפעל בשמו כבר מההתחלה. יש גם מקרים שבהם אזרח זה או אחר יקבל תשובה שלילית מהמוסד לבקשה או התביעה שלו למרות שהוא יודע, מכיר ובטוח שהתשובה שהוא אמור לקבל צריכה להיות חיובית. היחס של פקידי המוסד כלפי עורכי דין יהיה אחר ושונה ואי אפשר יהיה לנהוג באדישות תוך משיכת זמן
כאשר הפונה הוא עורך דין שמכיר את ההתנהלות ויודע בדיוק מה מגיע ללקוחות שאותם הוא מייצג ובשמם הוא פונה.
כך או כך – אין לוותר על מיצוי זכויות
חשוב מאד שלא לוותר בשום אופן ובכל מקרה לקבל ייעוץ מעורך דין על מנת לבחון מה תהיה הדרך הכי טובה ונכונה לפנות אל המוסד כדי להצליח למצות את הזכויות ולקבל את מה שמגיע. עו"ד תביעות נגד ביטוח לאומי יהיה בעל ידע נרחב ויידע בדיוק מה צריך לעשות על מנת לוודא שאכן מתקבל המענה הראוי והמתאים ביותר מפקידי המוסד בלי לטרטר את האזרחים שממתינים לאישורים או לכספים.
נתקלתם בבעיה מול המוסד לביטוח לאומי? הכתובת שלכם היא עו"ד ויקטוריה קובריגה המנוסה ובקיאה בהתנהלות משפטית מול המוסד והיא תסייע לכם במקרה הפרטי שלכם.
עורך דין תביעה נגד ביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי הוא אחד הגופים הגדולים והמשמעותיים במדינה אך אין הוא חף מטעויות והתנהלות שלפעמים גורמת לתסכול בקרב אזרחים הנזקקים לו. הדעה הרווחת בקרב הציבור היא שעדיף להמעיט ככל האפשר בעמידה בקשר ישיר עם המוסד ויש לא מעט אנשים שיוותרו על מיצוי זכויות שמגיעות להם בשל חשש מגרירת רגליים או התנהלות קלוקלת. לעומתם יש אנשים שלא יוותרו, יגישו את כל הטפסים, האישורים והבקשות ובמקרים שבהם הבקשה המדוברת תידחה – הם יפנו אל עורך דין שיש לו ניסיון בהגשת תביעות נגד ביטוח לאומי על מנת לבחון את האפשרויות שלהם.
מתי בדרך כלל מגישים תביעות נגד ביטוח לאומי?
יש לא מעט מקרים שבהם הגשת תביעות נגד ביטוח לאומי היא הדרך הנכונה או אפילו היחידה למצות זכויות ולכן חשוב מאד לקבל ייעוץ פרטני מעורך דין לפני שבוחרים בדרך הזאת. יש את מי שיודע ובטוח שמגיעות לו זכויות או הטבות, אך משום מה במוסד יפסלו את הבקשה והיא לא תאושר, יש מי שמלכתחילה יעדיף שעורך דין יהיה זה שיפנה ויגיש תביעה בשמו כדי לא להתנהל בעצמו מול המוסד ויש מקרים שבהם עורך הדין יהיה סבור שההתנהלות של המוסד לביטוח לאומי הייתה קלוקלת וגרמה נזק ללקוח שלו. הגשת תביעה יכולה להיות מתאימה בכל אחד מהמקרים האלה.
כשלפעמים עורך דין תביעה נגד ביטוח לאומי היא הדרך היחידה
הנושא של התנהלות מול המוסד לביטוח לאומי הוא נושא משפטי לכל דבר ועניין והוא קשור כמובן למיצוי זכויות סוציאליות של אזרחי המדינה. לא בכדי במקרים רבים יש להיעזר בעורכי דין וחשוב מאד לדעת שיש עורכי דין שיכולים לייעץ על הגשת תביעות נגד ביטוח לאומי בזכות הניסיון הרב שיש להם בתחום ספציפי זה. כך אפשר להיות בטוחים שאפשר למצות את הזכויות ולא לוותר על מה שמגיע לאזרחים לקבל מהמוסד בשל עניין פרטני שלהם.
נתקלים בקושי מול המוסד לביטוח לאומי? פנו לקבלת ייעוץ משפטי מעורכת הדין ויקטוריה קובריגה המנוסה בהתנהלות מול המוסד.
תחומי מומחיות נוספים