אבחון רפואי הוא עניין חשוב וקריטי ועל בסיס מה שייכתב בו ייקבע הטיפול הרפואי שאמור לרפא, להקל על כאבים או למנוע הישנות של מקרה רפואי בעייתי. רשלנות רפואית באבחון עלולה להיקבע במידה והאבחון לא היה מדויק או כזה שהוביל לביצוע פעולה רפואית שהחמירה את המצב. לפעמים האבחון עצמו לא יהיה מדויק או שייקבע על בסיס נתונים לא נכונים. כך או כך – אבחון רפואי חייב להיות מדויק ולהתבסס על כלל הנתונים שמאפיינים את המצב הרפואי, מה שיבטיח שהטיפול שיגיע בעקבותיו יהיה מתאים, נכון וכזה שישפר את המצב הבריאותי של המטופל.
מה השלבים לקביעת רשלנות רפואית באבחון?
אדם שחש שטיפול רפואי שהוא קיבל לא ענה על הציפיות שלו לרפואה שלמה או הקלה על כאבים וחוסר נוחות צריך לפנות אל אנשי מקצוע מהתחום של רשלנות רפואית מהפן המשפטי על מנת לבחון לעומק את המקרה שקרה וכדי לסייע לו לקבל את ההחלטה הנכונה בעניין. קביעה של רשלנות רפואית באבחון תתבצע לאחר קבלת חוות דעת רפואיות ממומחים בתחום הספציפי, בליווי עורך דין שיש לו את הידע והניסיון בניהול הליכים משפטיים של רשלנות רפואית. חשוב מאד לבחון לעומק כל נושא וכל פרט כדי לוודא שאכן מה שקרה היה רשלנות רפואית.
אבחון רפואי שגוי – התחלתו של כדור שלג
יש חשיבות לאבחון רפואי מדויק בכל מקרה ועבור כל מטופל והאחריות לכך מוטלת גם על הרופא שמבצע את האבחון וגם על המטופל שמחויב במסירת כל המידע הרפואי לרופא שלו. במקרה שבו האבחון יתברר כשגוי צריך יהיה לבחון האם מדובר בטעות שקרתה ועלולה לקרות או שמא זו רשלנות רפואית באבחון שבגינה נקבע טיפול לא נכון שבמקרה הטוב לא ישפר את המצב של המטופל והמקרה הפחות טוב אפילו יחמיר את המצב או הבעיה שמהם הוא סובל.
עורכת הדין ויקטוריה קובריגה מתמחה בנושאי נזיקין ורשלנות רפואית ומומלץ לפנות אליה כדי לבחון כל טענה או חשד למקרה כזה.